Mindfulness

Børnenes Akademi inddrager mindfulness i den daglige undervisning. Mindfulness er, når mennesket ved at være i nuet og fokusere på, hvad der sker lige nu, kan blive bedre til at koncentrere sig og håndtere svære følelser.

På vores skole kan mindfulness være mange forskellige ting, som spænder fra at ligge på gulvet på yogamåtter – pakket ind i tæpper, til at give hinanden massage og til at stå i en rundkreds på græsset med hinanden i hænderne og slå rødder.

Vi bruger både bodyscanning og vi fortæller eventyr, som tager børnene med på en mental rejse. Det kunne fx være en historie bygget op omkring, hvad der er sket i løbet af dagen.

Der laves løbende undersøgelser og forskes omkring, hvilken betydning mindfulness kan have for børn. Nogle af de resultater der går igen, er bedre koncentration, større ro i kroppen, større indre ro og større kontrol over følelser generelt – især vrede og ophidselse.

Det er lige præcis de ting, vi også oplever med vores børn på Børnenes Akademi.

Vi oplever, at børnene bliver mere empatiske, bliver bedre til at være opmærksomme og at vores mindfulness fjerner uro og skaber en helt fantastisk ro i flokken. At få parkeret dagens oplevelser, dagens følelser og dagens læring, inden dagen går videre, er en stor gave for børnene. De får styr på deres tanker og følelser og lærer at blive rigtig gode til at mærke dem selv.

Mindfulness er blevet en uundværlig del af Børnenes Akademi.