Udeskole

 

På Børnenes Akademi er naturen og lokalmiljøet en vigtig og stor del af vores hverdag. Vi bestræber os på at inddrage udemiljøet i undervisningen, da vi anser det som en stor værdi at eleverne færdes ude.

Naturen – og andre steder, som kunne være relevante i forhold til det pågældende emne – bliver udforsket. Det kan være kirker, museer, en virksomhed og lignende. Generelt bruger vi meget lokalområdet til vores udeskole.

Vi ønsker at give eleverne oplevelser, erfaringer og sanseindtryk i det fri. Vi ønsker samtidig at styrke deres sociale relationer, samarbejde og sammenhold gennem teambuilding og udelivsaktiviteter. Øvelserne har til formål at gøre børnene mere opmærksomme på hinandens roller og målet, samt at skabe samhørighed.

Naturoplevelser har betydning for børns kognitive færdigheder. I naturen er der højt til loftet. Det giver børnene bredere rammer for at udfolde sig på nye og kreative måder. Alle sanser bliver stimuleret og der er større frihed til at begå sig. Se også vores video om ude-værkstedet her:

Udeliv på skoleskemaet! Emil, der udover at være pædagog, også er friluftsvejleder, har oprettet værkstedsfaget "udeliv". Vi elsker knageme at tænde bål igen!

Slået op af Friskolen Børnenes Akademi i Fredag den 24. august 2018